Archive for August, 2009

Adaptec 52445 (5 series) is officially S**T

Tuesday, August 18th, 2009

Installed Areca 1280ML with 24 ports into the same SuperMicro 4U chassis – there was 0.0001% chance that it was cables, PCI Express slot that were causing incompatibilities but now it is conclusively proven that it was the Adaptec card.

New card (Areca) perfectly with all the disks that were not recognised by Adaptec 52445 – this card is so s**t that my conscience prevents me from selling it to anyone (other than Adaptec), I just can’t bear a thought of people suffering it – so we’ve got something special in mind for this darned card: stay tuned – we will make an example of this card…

Areca ARC-1280 ML (24 ports) in JBOD mode bug

Tuesday, August 18th, 2009

There was a bug in ARC-1280 ML which prevented it from using 24 disks – it shows up as PCI Bus Error 0001 (or some other code) during booting ONLY if card was put into JBOD mode: even if firmware is said to be version 1.46 internally, it is dated mid August 2008, this is OLD firmware – get 1.46 from Areca website dated January 2009 and it fixes this bug.

Adaptec 52445 (5 series) does NOT work with Seagate 1.5 TB with SD15/SD17/SD18 firmware

Monday, August 17th, 2009

The disks are visible and some data can be read, but from time to time in many sectors IO error is shown despite disks being perfectly fine. Conclusion – STAY AWAY from Adaptec even if they give out those cards for free.

This card basically made the server nearly useless for us – new Areca 1280ML is on its way to replace pile of junk that is this Adaptec card.

ADSL sucks…

Wednesday, August 5th, 2009

If it works, then all is fine, however once it doesn’t and it is something on the line/exchange, then you are in trouble … 3rd day without my normal line, thank goodness for backup fiber optic cable line…